L1 Vertrouwen

Relaties Level 1 is de eerste en meest uitgebreide – voor wat betreft theoretische kennis – cursus van het trainingsprogramma van de JNBT Horsemanship Academy.

De basiscursussen (L1-L3) tonen hoe je je training kan verbeteren en hoe je kan bouwen aan een degelijke paard-ruiter verhouding alvorens je start met het reguliere werk. Hierdoor versnel je het hele trainingsproces. Studenten beginnen met het lezen van en communiceren met de paarden. Als antwoord zal het paard een band creëren met zijn persoon als kuddeleider – ondersteund door vertrouwen en respect. Op deze manier is werken met paarden veilig, leuk en vol van positieve emoties.

Gaining a trustful horse within 3 days?
Yes, 12 hours lecturing and 12 hours practice with JNBT Academy.”


Grondwerk wordt gedaan met een lead rope en een halster door middel van natuurlijke horsemanship technieken. Dit omvat communicatie tussen dieren onderling, 10 golden minutes, desensibilisering, losmaken en zacht kneden, focus, laterale flexie, hoofdhouding, wegsturen en terugroepen, overgangen, stoppen, achterwaarts gaan, voorbereiding voor weinig teugeldruk, gangen en tempocontrole. Training onder zadel omvat laterale flexie, directe en indirecte teugel, onderin treden van de achterhand, lichte stop, overgangen, rijden in balans, werken aan een onafhankelijke zit en individuele persoonlijke ondersteuning.

Je kan deelnemen als ruiter of als toeschouwer.

Nieuwe cursusdata
2020
Vrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart 9.00 – 17.00/18.00 uur
Vrijdag 24 t/m zondag 26 april 9.00 – 17.00/18.00 uur  

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.