L2 Respect

Het Level 2 Relations Respect-programma is het tweede level van het uitgebreide Relation Based Training-programma dat is ontwikkeld door (academieman) Andrew Makacewicz in samenwerking met internationale horsemanship-autoriteiten. Afgezien van het basisprogramma onderverdeeld in 6 niveaus aangeboden in blokken van 3 dagen: Relaties L1, L2, L3 en L4 Liberty, L5 Harmony en L6 Tricks, biedt Academy ook gespecialiseerde workshops zoals: Starten met Jonge Hengsten, Training Veulen Imprinting, Balans en Zit, Bitfitting, Trailer laden, dubbele longe en biomechanica en anderen. Het hele programma kan binnen 3 jaar worden afgerond in 3-daagse sessies om de 3-4 maanden.

Oefening springen door het paard aan de rope
Oefening tijdens de L2 cursus Respect

Het L2-programma omvat 12 uur theoretische lessen met multimediapresentaties en 12 uur intensieve training met paarden: grondwerk en werk onder het zadel, het verhogen van het respect van het getrainde paard voor de ruiter. Het programma is gebaseerd op de nieuwste onderzoeken met betrekking tot gedragswetenschappen en natuurlijke trainingstechnieken. Het programma biedt de theoretische en praktische basis die nuttig zijn in de paardensport in elke discipline, zoals springen, eventing, dressuur, paardrijden, western of gewoon recreatie rijden. L2 is ook een voorbereiding op de volgende niveaus en voor periodieke workshops gericht op het oplossen van specifieke problemen en het consolideren van de op een bepaald niveau verkregen kennis.

“Trust without respect is a dangerous combination in any horse, even a baby.”


Het omvat onderwerpen en kwesties met betrekking tot geavanceerde anatomie en biomechanica, paardenpsychologie en gedragswetenschap-pen, gedrag en taal van paarden, communicatiesysteem, het opbouwen van een relatie van respectvol leiderschap gebaseerd op vertrouwen bereikt op niveau L1.

Grondwerkoefeningen zijn gericht op het verkrijgen van een zacht contact in elke zone van het paardenlichaam, het verbeteren van de communicatie met zachte natuurlijke hulpmiddelen, paard leren lezen (en lezen), het gebruik van allelomimetisch gedrag tijdens het trainen, het elimineren van impulsief gedrag en het opbouwen van een impuls bij springen en zachte laterale flexie in alle gangen. Werk onder het zadel bestaat uit 2 teugels op het halster, introductie tot soepele overgangen, lichte handen en werken met je evenwicht, laterale flexie als voorbereiding op verticale flexie en verzameling, die zal volgen bij niveau L3, waarbij de achterhand en de gekoppelde rug worden betrokken, springend op obstakels en trainen in alle poorten op het parcours. Het omvat ook geavanceerde manoeuvres zoals zijwaarts gaan, schouder binnenwaarts, stoppen op de achterhand en ook Monty Roberts ‘Join Up techniek training, dubbele longeertechnieken, zadelpassen en massage technieken. De cursus begint met een bevestiging van de kennis en vaardigheden die op L1-niveau bereikt werden.

Deze 3-daagse training garandeert het leren van de trainingstechnieken en het verkrijgen van een focus op een goed communicerend, bereidwillig en veilig paard voor de ruiter.

De deelnemers ontvangen een samenvatting van de lezingen in een script. De cursus wordt afgesloten met een persoonlijk certificaat van voltooiing van niveau 2, waarmee je één dag gratis kunt herhalen bij elke level 2 cursus in elk land, dit certificaat biedt ook toegang tot online ondersteuning voor vragen en kortingen op JNBT-evenementen en deelname aan internationale avonturenprogramma’s.

Tot ziens en veel plezier op niveau 2!

Nieuwe cursusdata
2020
Vrijdag 22 t/m zondag 24 mei 9.00 – 17.00/18.00 uur

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.