Trails & Events

Morocco Trails, reizen met JNBT
Jaarlijkse reizen te paard met JNBT

JNBT Horsemanship Academy
MOROCCO SOUTH ATLANTIC COAST TRIP
from sandy to rocky beaches …

van zandstranden tot rotsachtige stranden

Dag 1
Wij halen je op de luchthaven van Marrakesh, vervolgens krijg je een rondleiding door de stad inclusief lunch in de haven, een bezoek aan de lokale markt (souk) en een Marokkaanse hamam-ervaring. In de vroege avond reizen we naar Aglou-strand, beroemd om zijn zilverwaren, gevolgd door een nacht op hotel.

Dag 2
We beginnen de dag met ontbijt in het hotel waarna we richting de lokale stallen gaan om de paarden te ontmoeten, op te zadelen en onze trek naar bergen te beginnen – langs het pad passeren we kleine dorpjes met cactuskwekerijen. We zullen lunchen onder Argan bomen en gaan dan verder te paard de bergen in tot aan onze campeerplek. Onderweg komen we langs historische dorpen en prachtige rivieren waar we de paarden zullen voeren.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we naar het strand, gevolgd door een lunch in de bergen. Daarna vervolgen wij onze rit naar Legzira Beach. Legzira is een Marokkaans wildstrand in de stad Tioughza, erkend in 2014 door La Nouvelle Tribune magazine als een van de twaalf mooiste stranden in Marokko. We eindigen de dag met een rit langs de oceaan, gevolgd door een nacht in Legzira genietend van het prachtige landschap.

Dag 4
Na het ontbijt is er vrije tijd op het strand van Legzira. Er zijn verschillende lokale lunchplekken met een geweldig uitzicht op de oceaan. Ze serveren traditionele Marokkaanse gerechten inclusief inktvis tagine en verse gegrilde vis (deze zijn uit eigen zak te betalen). Na het middageten reizen we verder naar het zuiden naar de beroemde Sidi Ifni. Tot 1969 behoorde Sidi Ifni tot Spanje. De invloeden van de Spaanse cultuur zijn hier duidelijk aanwezig. De heuvels rondom de stad zijn begroeid met Argan bomen. We zullen de dag afsluiten op een campeerplek in de bergen.

Dag 5
Na het ontbijt gaan we door de bergen naar de kliffen in de richting van de mooie langestranden van Sidi Ourzeg. Als er eb is, kunnen we ontspannen op het strand. Wij lunchen in de buurt van het strand en gaan dan verder langs de oceaan naar de volgende kampplaats met een prachtig uitzicht. Hier is mogelijkheid om de zonsondergang te bewonderen terwijl je heerlijk zoete Marokkaanse muntthee drinkt.

Dag 6
We brengen de dag door langs de oceaan en bereiken het strand waar de rivier stroomt. Wij zullen lunchen op een strand bedekt met miljoenen kiezelstenen gevoed door de rivier vanaf de bergen. Nadat we opnieuw genoten hebben van de prachtige omgeving, gaan we verder langs de kust naar ons laatste strandkamp, ​​dat heel anders is dan eerder bezochte kampen.

Dag 7
Op de laatste dag van de reis verlaten we ook het “zwarte” strand en gaan verder richting de rivierbedding bekend als Fort Bou Jref, waar we zullen lunchen. Het fort is de ruïne van een voormalige garnizoen van Franse troepen uit het begin van de twintigste eeuw. De plaats is geïsoleerd in de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld, en is ooit de finish van de rally Parijs-Dakar geweest. In de omliggende heuvels kunt u de oude wachttorens nog zien. We eindigen onze reis via de Targa Wassay-oase met een ontspannende nacht in het hotel.

Dag 8
We sluiten de laatste dag af met ontbijt in het hotel, gevolgd door vervoer naar de luchthaven van Marrakesh.

Filmverslag van eerdere Morocco Trail

ALGEMENE INFORMATIE
• We zullen merries rijden – mix van Arabische en Berberse paarden, zogenaamde barbarabs. Deze paarden zijn extreem dapper, volhardend en energiek.
• De prijs is inclusief:
– Eerste en laatste dag in het hotel
– Maaltijden vanaf het diner op de eerste dag tot het ontbijt op dag 8 (eigen lunch op dag 1 in Agadir)
– Transfer van / naar de luchthaven
– Dubbele tenten met slaapmat
– Bagagevervoer langs de route
– Een paard met uitrusting en zadeltassen
– Gidsen en service
• Vlucht naar Marrakech is op uw eigen initiatief (niet inbegrepen in de prijs).

Zin om mee te gaan?
Als leslocatie voor JNBT kunnen studenten en cursisten van Domein Panhof deelnemen aan de Trails. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@domeinpanhof.be.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.