Veulen Imprinting & Vroeg leren

Veulen Imprinting & Vroeg Leren
Deze cursus wordt aangeboden als een gespecialiseerde training van JNBT Horsemanship Academy, ontworpen door de trainer Andrzej Makacewicz in samenwerking met internationale horsemanship-mentoren.

De gespecialiseerde training in veulenimprinting is gebaseerd op het mechanisme dat bekend staat als imprinting, geobserveerd bij pasgeboren veulens en de methode van vroege training gecreëerd door dr. Robert Miller. De cursus is gericht aan paardenfokkers, paardeneigenaren, stalmanagers, dierenartsen en mensen die graag de voordelen van deze methode willen leren kennen of deze willen gebruiken en een certificaat willen ontvangen voor het voltooien van de cursus.

Veulen Imprinting
Veulen Imprinting

Imprinting bij veulens?
De gespecialiseerde training in veulen-imprinting is gewijd aan het mechanisme dat bekend staat als imprinting, geobserveerd bij pasgeboren veulens en de methode van vroege training gemaakt door dr. Robert Miller.

De training wordt aangeboden door JNBT Horsemanship Academy, gemaakt door trainer Andrew Makacewicz in samenwerking met internationale horsemanship-mentoren.
De gespecialiseerde training in veulen-imprinting is gewijd aan het mechanisme dat bekend staat als imprinting, geobserveerd bij pasgeboren veulens en de methode van vroege training gemaakt door dr. Robert Miller.

Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?
Het programma omvat lezingen over de theorie van het gedrag van paarden en de wetenschappelijke basis voor het fenomeen van imprinting, ondersteund door filmmateriaal en het in praktijk omzetten van deze techniek.

Het programma is gebaseerd op de nieuwste ontdekkingen met betrekking tot het paardengedrag en natuurlijke training.
Het biedt een theoretische en praktische basis voor het gebruik van deze methode en biedt praktische voorbeelden die over de hele wereld zijn vastgelegd de afgelopen jaren, als ook beeldmateriaal van de eerste imprintingsessies op een aantal centra.

Het bevat onderwerpen die verband houden met paardenpsychologie, gedragstherapie, het mechanisme van imprinting (Nobelprijs K. Lorenz), onderzoek en studies over het gebruik in de praktijk van imprinting bij paarden – volgens dr. Robert Miller, de kritieke periode bij paarden, het vroege opstarten van veulens, testen en resultaten van imprintpogingen in de wereld, de impact op de paardenfokkerij en de latere training, imprintingtechnieken en het oefenen op poppen. De lezingen worden ondersteund door multimediapresentaties.

Voor wie is deze cursus interessant?
De cursus is bedoeld voor paardenfokkers, paardeneigenaren, stalhanden, dierenartsen en mensen die graag de voordelen van deze methode willen kennen of deze willen gebruiken. Deelnemers ontvangen een certificaat na het voltooien van de cursus. Het programma bevat lezingen over
-de theorie van ‘behaviourism’
-de wetenschappelijke basis voor het fenomeen van imprinting
-multimedia-projecties
-de praktijk van het gebruik van deze methode.

Na de cursus ontvang je een persoonlijk deelname-certificaat.
Deelnemers ontvangen ook een schriftelijke samenvatting van de lezing.

Voor een indruk over imprinting bij veulens (Engels ondertiteld)

Belangstelling voor een cursus Imprinting bij veulens door Andrzej Makacewicz?
Laat het ons weten via info@domeinpanhof.be dan maken we een afspraak voor je.